Lēcu zupa, Photo by Tôn Thất Phước Điền on Unsplash
Lēcu zupa ir ne tikai veselīga. Tā var sasildīt vēsos vakaros, turklāt, labi pagatavota arī sniedz īstu garšas baudījumu. Lūk, recepte!
Nepieciešams:
- Lēcas, 250 gr.
- Burkāni, 2 gb.
- Sīpols, 1 gb.
- Sviests, 2 ēd.k.
- Žāvēta šķiņķa kauliņš, 1 gb.
- Selerija, 1 gb
- Lauru lapa, 1 gb.
- Ķiploks, 2 daiviņas
- Gaļas buljons, 500 ml.
- Baltvīns, 250 ml.
- Sāls un pipari pēc garšas
- Šķiņķis, 100 g.
- Saldais krējums, 180 ml.
- Sakapāti pētersīļi, 1 ēd.k.
Pagatavošana:
Dienu pirms gatavošanas lēcas izmērcē. Nomizo un sagriež ripiņās vai kubiciņos burkānus – kā kurš pieradis. Sīpolu sagriež smalkos gabaliņos un apcep 1. ēd.k. sviesta, pievieno burkānus un pasautē. Pēc tam pievieno arī lēcas ar ūdeni, kurā tās mērcētas, kauliņu, selerijas kātu, izspiestu vai sakapātu ķiploku, lauru lapu, buljonu un vīnu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu vāra uz mazas liesmas, ik pa laikam noņemot putas un taukus, kas virspusē sakrājas. Pēc laika no zupas izņem kaulu un selerijas kātu. No kaula noņem gaļu, sasmalcina, ievieto atpakaļ zupā un vāra līdz lēcas mīkstas uz nelielas uguns. Beigās pievieno saldo krējumu un pētersīļus, visu kārtīgi izmaisa un zupa gatava. Labu apetīti!
Lasi arī:
- Kā pagatavot izcili gardu frikadeļu zupu: recepte
- Cēzara salāti – klasiska recepte ideālai maltītei
- Klasiskās, ar liellopa gaļu pildītās lazanjas recepte
- Tomātu – pupiņu zupa ar grauzdiņiem
Lēcu zupa, Photo by Tôn Thất Phước Điền on Unsplash