pixabay.com/
Brīžos, kad diena bijusi pārāk smaga un gribas atvēlēt laiku nedaudz sev, es izvēlos vakariņās gatavot ēdienus, kas prasa vairāk manas uzmanības. Nenoliešu, virtuve ir mana atpūtas vieta un kāpēc gan to neizmantot, vienlaicīgi saviem mīļajiem vakariņās pasniedzot neizsakāmi gardu maltīti? Pēc šī plova gatavošanas es jūtos daudz labāk, turklāt maniem mīļajiem tas ļoti garšo. Piedāvāju izmēģināt plova recepti arī tev un pārliecināties gan par tā garšu, gan gatavošanas procesa nomierinošo dabu.
Plova receptei būs nepieciešams
- 1 liels burkāns
- 1 liels sīpols
- 700 g cūkgaļas
- 2 mazās rīsu paciņas
- Pus burciņas tomātu mērces
- Eļļa, sāls, pipari, 1 liela lauru lapa, gaļas garšvielas (ja pieejamas)
Plova pagatavošanas recepte
- Sagriez gaļu kubiciņos, liec uz pannas kārtīgi apcepties, klāt pieliekot arī sāli un piparus
- Nomizo burkānu un sarīvē to uz lielās rīves strēmelītēs;
- Nomizo sīpolu un sagriez to smalki;
- Liec sīpolus un rīvētos burkānus uz pannas un nedaudz apcep;
- Kad gaļa, sīpoli un burkāni apcepti, liec to visu kastrolī un lej klāt ūdeni, pievienojot tam arī visas augstāk minētās garšvielas;
- Pavāri virumu kādas 10 minūtes un pievieno tam tomātu mērci, vāri vēl 10 minūtes;
- Ber klāt kastrolī rīsus un vāri to visu, ik pa laikam plovu samaisot (jo biežāk, jo labāk), līdz šķidrums ir savilcies rīsos un tie kļuvuši mīksti.
Labu apetīti!
pixabay.com/