Rabarberu kēksiņi (Image by Bernadette Wurzinger from Pixabay)
Kēksiņi jeb mafini bieži vien mēdz sanākt pārāk sausi, bet tikai ne ar rabarberiem. Ja kēksiņus gatavo no tiem, tie izdodas neizsakāmi gardi un sulīgi. Tiklīdz ir iespēja dabūt svaigus rabarberus, ir jāsteidz tā izmantot, pagatavojot, lūk, šos neizsakāmi gardos, uz mēles kūstošos mazulīšus.
Rabarberu kēksiņu pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas:
- 200 g rabarberu;
- 2 olas;
- 100 g sviesta;
- 100 ml skābā krējuma;
- 130 g miltu;
- 100 g cukura;
- 2 tējkarotes cepamā pulvera;
- 1 tējkarote malta kanēļa;
- pus tējkarote sāls;
- naža gals sodas.
Rabarberu kēksiņu recepte:
- Lielā bļodā liec visas sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, cepamo pulveri, kanēli, sāli un sodu - un samaisi;
- Citā bļodā kārtīgi saputo olas, pievieno tām skābo krējumu un iemaisi izkausētu sviestu. Vēlreiz visu saputo, lai masa ir vieglāka;
- Lēnām lej slapjās sastāvdaļas pie sausajām, ar koka vai silikona lāpstiņu rūpīgi maisot visu kopā skaistā, biezā mīklā;
- Noskalo rabarberus, nomizo tos un sagriez kātus gabaliņos. Tos liec klāt mīklai un lēnām iemaisi;
- Uzkarsē krāsni uz 180 grādiem. Sagatavo mafinu cepšanas formiņas vai paplāti ar papīra mafinu formiņām, katrā lej mīklu, aizpildot ne vairāk kā 2/3 no formiņas;
- Liek kēksiņus krāsnī un cep aptuveni 20 minūtes. Rabarberu mafini būs gatavi tad, kad tie ir uzpūtušies un, iedurot tajā koka irbulīti, mīkla vairs pie tā nepielīp.
Mafinus var dekorēt ar putukrējumu, kausētu šokolādi, ogām vai pūdercukuru, bet jāatzīst, ka mūsmājās reti kad izdodas tikt līdz dekorēšanai. Parasti tie tiek notiesāti tiklīdz ir izņemti no krāsns.
Šeit arī citas receptes iedvesmai:
- Sāļie siera kēksiņi – video recepte;
- Burkānkēksiņi ar smiltsērkšķu krēmu - recepte;
- Šokolādīgās un viegli pagatavojamās espresso kūciņas;
- Mutē kūstošie ķirbju kēksiņi - gardums, kam nevarēsi pretoties!
Rabarberu kēksiņi (Image by Bernadette Wurzinger from Pixabay)