Ķirbis, foto - Pixabay
Ķirbis ir latviešu lielā zelta oga un ir neskaitāmi iemesli, kāpēc jāēd ķirbis! Agrāk marinētie ķirbji bija deserts, ko cēla galdā katra ģimene. Tas ir salds gardums, kuru pagatavot ir supervienkārši un garšo pat tiem, kas citā veidā ķirbi neēd.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Ķirbis
Cukurs 700g
Kanēlis, 2 mizas
Krustnagliņas, 15gb
Citronskābe, 15g
Ūdens, 1l
Pagatavošana:
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež aptuveni 2 kvadrādcentimetru kubiciņos. Katlā uzvāra marinādi, pievieno ķirbju kubiciņus, nosedz ar vāku un uz nelielas vāra līdz ķirbis kļuvis caurspīdīgs un mīksts, viegli kožams. Var baudīt uzreiz, var glabāt ziemai. Karstu pilda sterilizētās burkās un aizvāko.
Citas lieliskas ķirbju mīļotāju receptes:
Sildošās ķirbju krēmzupas recepte
Ļoti garda ķirbju risotto recepte
Mutē kūstošie ķirbju kēksiņi - gardums, kam nevarēsi pretoties!
"Pumpkin spice latte" jeb pikantā ķirbju late - pagatavo pats VIDEO
Ķirbis, foto - Pixabay