Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Veselīgā kukurūzas maize ar tomātiem un čedaras sieru RECEPTE

pexels.com

pexels.com

Sākoties tomātu laikam, tos gribas ēst katru dienu. Ja kārojas sātīgu uzkodu ar bagātīgu garšu, šī kukurūzas maize būs īstā, ko pagatavot. Lieliska gan brokastīm, gan launagam. Turklāt, tomāti un pilngraudu milti sniedz papildus uzturvērtību, padarot to arī veselīgu.

No Health.com receptē norādītā daudzuma sanāk 10 porcijas kukurūzas maizes. Viena porcija satur 188 kalorijas, 7g tauku, 4g piesātināto taukskābju, 7g proteīna, 3g šķiedrvielu, 25g ogļhidrātu, 1 mg dzelzs un 136 mg kalcija.

Sastāvdaļas

2 tējkarotes nesālīta sviesta + vēl 1 tējkaroti, lai ietaukotu cepamtrauku

200 grami kukurūzas miltu

70 grami pilngraudu miltu

1 tējkarote cepampulvera

1 ½ tējkarote sāls

¼ tējkarotes kajēnas piparu( pēc vēlēšanās)

½ tējkarote maltu melno piparu

2 lielas olas, istabas temperatūrā

425 grami paniņu

½ tējkarote medus

150 grami rīvēta čedaras siera + 50g apkaisīšanai

2 vidēji lieli tomāti – sagriezti biezās ceturtdaļšķēlēs

Pagatavošana

Uzslidi cepeškrāsni un stikla cepamformu līdz 190 grādiem. Iesijā kukurūzas miltus un pilngraudu miltus lielā bļodā, pievieno 1 ¼ tējkaroti sāls, ¼ no tējkarotes ar pipariem un ¼ no tējkarotes ar kajēnas pipariem, ja ir vēlēšanās pēc asākas maizes. Atsevišķā bļodā sajauc olas, paniņas, un medu viendabīgā konsistencē. Tad abas masas – sauso un mitro apvieno. Pievieno rīvēto sieru, samaisi. Liec mīklu cepamformā.

Lielā pannā, uz vidējas uguns izkausē 2 tējkarotes sviesta, pievieno sagrieztās tomātu šķēles, apkaisi ar ¼ no tējkarotes ar pipariem un ¼ no tējkarotes ar sāli. Nemaisot ļauj cepties 1-2 minūtes. Uzmanīgi apgriez tomātu šķēles uz otru pusi un pacep vēl 1 minūti. Tad pārcel tomātus šķēles pa vienai no pannas un izkārto uz maizes masas, visu šķidrumu no pannas arī vari uzliet uz masas. Ja vēlies – pārkaisi ar rīvētu sieru.

Liec krāsnī un cep apmēram 30 minūtes līdz maize ir zeltaini brūna un, iedurot zobu bakstāmo kociņu, pie tā nekas nelīp klāt. Ļauj atdzist 10 minūtes.


pexels.com

pexels.com

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Saturs turpināsies pēc reklāmas