Klāt melleņu laiks un tās salasītas tik daudz, ka ir vēlme palutināt savus mājiniekus ar kādu svaigu, vieglu un ātri pagatavojumu kūku. Šī vieglā melleņu kūkas recepte bez cepšanas - būs domāta tieši tev.
Kas tev būs nepieciešams kūkas receptei.
Kūkas pamatne:
1.5 - 2 paciņas cepumu "Selga", bet var likt kādi garšo
150 grami sviests
2 ēdamkarotes cukurs (balts, brūns)
Kūkas pildījums:
300 mililitri - jogurts (ja vēlas pastiprināt kūkas garšu, tad melleņu, ja vēlas ne tik saldu - tad var likt jebkuru citu)
400 mililitri saldais krējums
100 mililitri iebiezinātais piens
2 ēdamkarotes pūdercukurs
2 - 3 glāzes mellenes
30 grami želatīns
Pamatnes gatavošana:
Salauz mazos gabaliņos cepumus, vai sablenderē tos. Pievieno izkausētu sviestu un cukuru. Visu samaisi viendabīgā masā un izliec pa kūkas formas pamatni. Nepieciešams cieši pieblietēt, lai kūkas pamatne ir cieta. Kad tas paveikt - ieliec kūkas pamatni ledusskapī uz kādu pusstundu, lai sacietē.
Kamēr kūkas pamatne atpūšas ledusskapī ir laiks ķerties klāt pie kūkas pildījuma gatavošanas.
Jogurtu ielej blenderī un tam pievieno mellenes. Visu sablenderē viendabīgā masā. (Ja ir vēlme kūkā redzēt veselas ogas, dažas saujas ogas var piebērt pašās beigās, kad kūkas pildījums jau viss būs gatavs). Iemaisa iebiezināto pienu.
Saldo krējumu kopā ar pūdercukuru sakuļ ar mikseri putukrējumā - stingrās putās. Pa šo laiku uzbriedina želatīnu.
Pēc tam ņem jogurta un ogu masu un tajā lēnām iemaisa sakulto putukrējumu, nepazaudējot melleņu kūkai gaisīgumu. (Šis ir brīdis, kas var iebērt kādu sauju veselās ogas, ja ir vēlme). Lēnām maisot pievieno izkausēto želatīnu. Kad viss paveikts - no ledusskapja izņem kūkas pamatni un tai virsū lej kūkas pildījumu. Visu ieliek ledusskapī atdzesēt uz 4-5 stundām. Vislabāk, ja kūku taisa vakarā - un tā ledusskapī pieejama visu nakti.
Lai labi garšo!
Melleņu kūka