Zivs zupas receptes, attēls no Pixabay.com
Vēl viena zupa, kas mūsmājās noteikti ir gatavojama vasarā, vēlams uz ugunskura, ir vīra ķerto zivju zupa ar saldo krējumu. To novērtē gan mājnieki, gan ciemiņi, tāpēc padalos ar zupas recepti arī te.
Zivju zupai nepieciešams:
- 600 gr - 1 kg baltas zivs (der arī lasis, ja vīrs copēt dodas uz veikalu
- 2 l ūdens
- 4 vidēji kartupeļi
- 1/2 vidēja sīpola
- 1 vidējs burkāns
- 200 gr 10% saldā krējuma
- 2-3 lauru lapas
- 3-4 smaržīgie graudu pipari
- 1 krustnagliņa
- 1/3 tējk. maltas kurkuma garšvielas
- sāls (pēc garšas)
- dilles un pētersīļi pasniegšanai
Zivju zupas recepte:
- Zivis izķidājam, noskalojam, sagriežam palielos steika gabalos un ar visu ādu liekam vārīties apmēram 1 l ūdenī;
- Nomizo un nomazgā kartupeļus, sagriez tos kubiciņos un liec blakus katliņā;
- Pie kartupeļiem liec klāt arī nomizotu, nomazgātu, sarīvētu burkānu un sakapātu sīpolu. Ļauj dārzeņiem vārīties, kamēr kartupeļi paliek mīksti;
- Kad zivs kādas 20-25 minūtes ir pavārījusies, liec to uz atsevišķa šķīva. Buljonu izkās caur sietu vai marli, lej katlā klāt pie novārītajiem dārzeņiem;
- Izvārīto zivtiņu atdali no asakām un ādas (lēnām un uzmanīgi), sadali to mazākos gabalos un liec klāt zupai;
- Pievieno visas atlikušās garšvielas, pielej saldo krējumu, samaisi un ļauj vēl kādas 10 minūtes zupai vārīties, lai garšas skaisti savilktos kopā;
- Beigās pievieno sāli pēc garšas, lej zupu bļodās un pāri pārkaisi smalki sagrieztās dilles un pētersīļus.
- Sātīgā pupiņu zupa, ko gatavo uz ugunskura;
- Balandu – nātru zupa;
- Baltā aukstā zupa: viegla recepte sātīgai un tumīgi maltītei;
- Ātrā un ārprātīgi garšīgā gaileņu – siera zupa;
- Kabaču krēmzupa: ļoti ātra recepte vakariņām.
Bet desertā vari pagatavot kaut ko no šī:
- Peldošās salas;
- Zemeņu sambuks;
- Kakao krēms ar ogu ķīseli;
- Debesmannā jeb uzpūtenis: vecmāmiņas recepte;
- Pagatavo pats savu saldējumu.
Zivs zupas receptes, attēls no Pixabay.com
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas