Mutē kūstoša forele –, baudot to, vienaldzīgo nebūs. Nepieciešams vien mazliet laika un veselīga maltīte gatava. Piedāvājam izmēģināt īpašo foreles recepti no raidījuma "Vakariņš ar savējiem" dalībniekiem – Sumeragu ģimenes.
Nepieciešams:
2 foreles filejas
1 tējkarote sāls
Zivs garšvielas
Pudele baltvīna
Pagatavošana:
Foreli nomazgā tekošā ūdenī, ierīvē ar sāli, sagriež gabalos, apber ar zivs garšvielām.
Sagatavoto zivi liek cepeškrāsnī 180° grādos un gaida, kad parādās brūngana nokrāsa foreles gaļai. Tas ilgst apmēram 28 minūtes. Tad forele ir gatava. Ieteicams Pasniegt ar baltvīnu.
Pagatavo arī:
Recepte: Gaļas bumbiņas ar pupiņām
Neatkārtojamas garšas recepte: ar brokoli un čedaras sieru pildītas kartupeļu laiviņas