Aukstā kafija. Foto: 1188.lv
Kad temperatūra aiz loga sāk kāpt, karsti dzērieni sāk pamest mūsu ēdienkarti. Kafijas cienītājiem šī ir īsta dilemma, jo kurš gan grib dzert karstu kafiju siltā un saulainā dienā? Taču risinājums ir pavisam vienkāršs – aukstā kafija!
Šī recepte nāk no platformas “TikTok”, tai ir bijušas daudzas un dažādas variācijas, tādēļ receptē izmantotās sastāvdaļas un to apjomu katrs var pielāgot savai gaumei. Galvenais ir saprast tehniku un tālāk jau ļaujamies iztēlei!
Ledus kafijas pamatam būs nepieciešams:
- Šķīstošā kafija (der jebkāda veida – granulu, pūdera, “trīs vienā”, galvenais, lai pašam garšo);
- Kaut kas salds (šeit var izmantot jebko – parasto cukuru, brūno cukuru, iebiezināto pienu, kādu kafijas sīrupu, vai pat medu!). Šeit pēc izvēles var pievienot arī, piemēram, kakao vai saldējumu;
- Jebkāda veida piens.
Pagatavošana ir pavisam vienkārša – no sākuma visas sausās sastāvdaļas ieliekam glāzē (proporcijas mēram pēc tā, kā parasti dzeram kafiju – ja patīk stiprāka, liekam vairāk, ja vājāka, liekam mazāk). Liekam klāt arī jebko, ko mēs parasti palūgtu pievienot mūsu kafijai kafejnīcā, piemēram, sīrupu vai kakao!
Tad kafijas pamatnei liekam klāt ūdeni vai pienu apmēram 1/3 no glāzes tilpuma. Visu samaisām kopā (vislabāk izmantot elektrisko piena putotāju).
Kad viss samaisīts, liekam iekšā ledu, lejam pa virsu pienu un gatavs! Šo recepti katrs var pielāgot savām kārēm, gaumēm un vēlmēm, tāpēc nebaidies eksperimentēt ar sastāvdaļām!
Zemāk pievienota viena no "TikTok" receptēm:Aukstā kafija. Foto: 1188.lv