Siera kūka. Foto: publicitātes
Kad svētki pagājuši, bet saldumu vienalga prasās, tad droši pagatavo šo pasakaini vieglo un gardo kūku – priecāsies gan dvēsele, gan vēders.
Nepieciešams:
Pamatnei:
220 g cepumu;
75 g sviesta;
Eļla aptuveni 10 g;
Krēmam:
100 g pūdercukura;
1 rīvēta citrona miziņa;
vaniļas cukurs;
krēms putošanai 200 ml
krēmsiers 400 gr
Mērcei, ja vēlies:
saldētu melleņu iepakojuma;
200 g pūdercukura;
200 ml ūdens
Pagatavošana:
Ņem cepumus – sadrupina gabaliņos, sablendē.
Izkausē sviestu un pievieno cepumu masai, samaisa.
Ņem nelielu kūkas veidni, 22 cm diametrā un ievieto tajā cepumu masu, ievieto ledusskapī.
Gatavo krēmu – ņem krēmu, piemēram, saldo krējumu putošanai, ielej traukā un puto, kādu laiciņu līdz masa sāk biezēt un kļūt lielāka.
Atsevišķā traukā ievieto krēmsieru, saputo un pa kārtām liek klāt saputoto putukrējumu un pūdercukuru līdz pievienots viss, klāt pievieno arī citrona miziņu un vaniļas cukuru.
Gatavo masu klāj virsū cepumu pamatnei un liek atpakaļ ledusskapī uz pāris stundām.
Mērcei:
Ogas liek katliņā un pārlej ar ūdeni, pievieno pūdercukuru, karsē uz lēnas uguns aptuveni 10 minūtes.
Kad masa viendabīga un silta, mērce ir gatava.
Kūku dekorē ar mini marshmalloviem un pasniedz ar mērci.
Pagatavo arī:
Siera kūka. Foto: publicitātes