Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Visgardākā soļanka uz uguns – recepte

Foto: ekrānšāviņi no edamskaisti/Instagram

Foto: ekrānšāviņi no edamskaisti/Instagram

Mājās talka, svētki, ballīte? Kā gan visas mutes sātīgi pabarot? Noteikti ar iecienīto soļanku – pagatavo to uz dzīvas uguns un zupai būs īpašs smeķis! Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!

Sastāvdaļas (10+ personas)

  • 6 palieli sīpoli;
  • Gaļiņu mix (kādi 300g bekons, 300g parastie cīsiņi/dokrora desa, pus kg ALKŠŅU desiņas (tās melnās), 300–400g kūpināta krūtiņa);
  • 1kg burkānu;
  • 700-900g kartupeļi (aptuveni);
  • 700-800g (pusotra 0,5burciņa) marinēti gurķi ;
  • 2 burciņas tomātu pasta (2x265g, bet var pielāgot sev mīļāko).
  • Bundžiņa olīvu;
  • Lauru lapas, pipari, sāls, 4 buljona kubiciņi;
  • Eļļa apcepšanai;
  • Ūdens (apmēram 7-8l).
  • Piedevas: citrons/skābais krējums/maize

Pagatavošana:

Smalki sakapā sīpolus, sagriež gaļas produktus, sarīvē burkānus, kubiciņos sagriež kartupeļus un gurķus arī smalki sakapā.

Kazanā vai čuguna katlā ielej eļļu, nogaida līdz tā uzkarsīs.

Ber iekšā sīpolus, ik pa brīdim apmaisot apbrūnina, lai sāk palikt caurspīdīgi, tad pievieno burkānus, sasautē, tālāk pievieno gaļiņas un apcep vēl 7–10 min.

Kad viss apcepies, pievieno tomātu pastu un turpina apmaisot sutināt vel 5–7min.

Tad lej klāt ūdeni, pievieno lauru lapas, buljona kubiciņus, mazliet piparus, pagaida līdz sāk burbuļot un ber klāt kartupeļus.

Sagaidām, līdz kartupeļi ir gatavi (pagaršojot tos), ja tiešām gatavi, tikai tad pievieno sakapātus gurķus, olīvas, sulu no olīvu bundžiņas un marinādi no

vienas gurķu burkas.

Visu apmaisa un turpina vārīt kādas 15–20min. Pirms beigām pagaršo, vai pietiek sāls, ja prasās, pievieno.

Ripiņās sagriež citronu, sagatavo krējumu.

Zupu lej bļodiņās, pievieno citronu, krējumu un pasniedz.

Gaļas daudzuma proporcijas var atšķirties un daudzums var variēt arī pārējiem produktiem, galvenais ir līdzsvars.

Gurķus vienmēr pievieno tikai tad, kad kartupeļi ir gatavi, savādāk tie nekad neizvārīsies.


Izmēģini arī šīs receptes:

Aukstā zupa ar skābenēm: recepte

Īstenā pavasara garša – skābeņu zupa

Foto: ekrānšāviņi no edamskaisti/Instagram

Foto: ekrānšāviņi no edamskaisti/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas