Foto: Līva Treimane/ 1188.lv redakcija
Šis deserts ir bezgala ātri pagatavojams – vien dažas minūtes darba un saldais gatavs. Sagatavojies Latvijas svētkiem jau laikus!
Nepieciešams(6–8 porcijām) :
- 500 ml saldā krējuma;
- Cukurs;
- Zefīri;
- Dzērvenes – kādi 300 g.
Pagatavošana:
Zefīrus sagriež mazos gabaliņos un kārto desertu trauciņos – vienam trauciņam aptuveni viena puse no zefīra.
Saldo krējumu saputo ar cukuru, līdz izveidojies gaisīgs putukrējums – nepārspīlē ar cukuru – taisi vidēji saldu, jo savu salduma devu dos arī zefīrs.
Dzērvenes nomazgā, nosusina un sablendē. Ja vēlas, kādu ogu var pietaupīt deserta dekorēšanai.
Dzērvenes viegli iecilā putukrējumā un visu kārto deserta trauciņos.
Ja vēlas, dekorē ar ogām.
Gatavs!
Izmēģini arī:
Svētku siera kūka ar rudzu rīvmaizi
Foto: Līva Treimane/ 1188.lv redakcija