Foto: Rimi Latvija/Youtube
Šī ideja noderēs kādām ģimeniskām pusdienām – paēduši būs visi. Īpašu šo recepti padara tas, ka šo ēdienu savai ģimenei gatavo TV personība, pasākumu vadītājs un četru meitu tēvs Armands Simsons.
Nepieciešams (5 personām):
Kotletēm:
- 400 g maltās gaļas;
- 1 ola;
- 4 šķēles tostermaizes;
- 200 ml saldā krējuma;
- 50 ml piena;
- 40 g siera;
- 20 g sviesta;
- 1/2 ēdamk. persilādes garšvielu maisījuma;
- apcepšanai eļļa.
- 500 g kartupeļu;
- sāls pēc garšas;
- 180 ml piena;
- 60 g sviesta.
- 2 tomāti (300 g);
- 1 garais gurķis;
- 1 neliels sīpols (115 g);
- 1/2 bunte loku (25 g);
- 100 g skābā krējuma.
Maizei nogriez garozu un maizes mīkstumu izmērcē pienā. Pievieno malto gaļu, garšvielas un izmīci kotlešu masu ar rokām. Sieru sarīvē uz smalkās rīves un sajauc ar sviestu, izveido siera bumbiņas un ievieto kotletēm pa vidu. Cep kotletes eļļā no abām pusēm, beigās pievieno krējumu un nedaudz pasautē.
Vienlaikus novāri kartupeļus un nokās ūdeni. Pievieno kartupeļiem pienu un sāli, sastampā, liec klāt sviestu un saputo visu masu krēmīgā biezenī.
Sagriez salātu sastāvdaļas un samaisi ar krējumu. Pasniedz silto biezeni ar kotleti un mērci, bet atsevišķā traukā – salātus.
Tieši tik vienkārši un gardi!
Izmēģini arī šīs receptes:
Foto: Rimi Latvija/Youtube