Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Aromātiskie basmati rīsi ar rozīnēm Uģa Kuģa sievas Lindas gaumē

Kuģu ģimene skaidro, kāpēc viņi neēd šokolādi

Latvijā populārā krišnaīta Uģa Kuģa sieva Linda Livzeniece sociālajā vietnē "Instagram" dalījusies ar kādu gardu recepti.

Nepieciešams:

1 tase = 250ml

  • 1 3/4 tase ūdens;
  • 1,5 tējk. sāls;
  • 2 ēdamk. ghī;
  • 1 tējk. kumīna sēklu;
  • 5 krustnagliņas;
  • 1 neliela kanēļa nūjiņa;
  • 1,5 tējk. sakapāta ingvera;
  • 1 tējk. asafetīdas;
  • 1,5 tējk. malta kumīna;
  • 2,5 ēdamk. rozīņu;
  • 1 tase basmati rīsu;
  • 3 ēdamk. atkausētu saldētu zirnīšu
Pagatavošana:

Nelielā katliņā liek vārīties ūdeni ar sāli.

Citā katliņā uz vidējas uguns ieliek ghī un, kad tas ir uzkarsis, ieliek kumīna sēklas, krustnagliņas, kanēļa nūjiņu un visu apgrauzdē. Tad pievieno ingveru un, to nepārtraukti maisot, apcep. Visbeidzot pieber asafetīdu, kumīna pulveri, rozīnes un rīsus un to visu, pastāvīgi maisot, apcep kādas 2 min. jeb līdz rīsa graudiņi kļūst tādi kā nedaudz caurspīdīgi.

Kā nākamo pielej uzvārījušos ūdeni ar sāli un visu labi samaisa. Cieši uzliek katliņam vāku, uguni nogriež uz vismazāko (ja gāzes plīts, katliņu jāliek uz vismazākā deglīša) un, vāku necilājot, atstāj rīsus vārītos uz 20 min.

Kādas 5 min. līdz gatavībai pieber zaļos zirnīšus, neko nemaisot.

Kad laiks pagājis, nogriež uguni un, jau atkal vāku necilājot, atstāj, lai rīsi uz kādām 5 – 10 min. uzbriest. Visbeidzot izņem kanēļa nūjiņu un krustnagliņas un ar dakšiņu rīsus “uzbužina".

Uģis Kuģis ļauj ielūkoties raidījuma "Vakariņš ar savējiem" aizkulisēs
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas