Aukstā zupa (Pxhere.com)
Atceros, kā bērnībā vecmāmiņa gatavoja balto auksto zupu – bez bietēm un ar daudz zaļumiem. Tad vēl to gatavoja, izmantojot rūgušpienu, bet gadu gaitā recepte ir mainījusies un tagad savā ģimenē to gatavoju ar kefīru. Lūk, recepte, kas mūsmājās vasarā ļoti ir cieņā.
Receptei nepieciešams:
- Vārīti kartupeļi
- Svaigi gurķi
- Marinēti gurķi
- Tomāti
- Žāvēta gaļa
- Zaļumi – dilles, pētersīļi, loki
- Sinepes
- Sāls, pipari
- Kefīrs
Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no ēdāju skaita.
Baltās aukstās zupas recepte ir gaužām vienkārša:
- Sagriez visas nepieciešamās sastāvdaļas – vārītos kartupeļus, gurķus, tomātus, žāvēto gaļu. Liec lielā bļodā;
- Piegriez klāt visus zaļumus (lociņiem sagriez un pievieno arī sīpola daļu, ja tāda ir), pievieno klāt iepriekš sagrieztajam;
- Uzber pa virsu sāli, piparus un pievieno sinepes (mēs parasti liekam 1/2 tējkaroti uz 3l kefīra, bet, ja ēdājos būs arī bērni, sinepes jāliek mazāk) ;
- Pa virsu lej kefīru un visu kārtīgi samaisa.
Šeit arī citas auksto zupu receptes:
- Superātra un vienkārša aukstās gurķu zupas recepte;
- Gaspačo – ātrā spāņu aukstā zupa pikantai vasarai;
- Dzirkstošā aukstā zupa – tradicionālās aukstās zupas uzlabotais variants ar “odziņu”.
Aukstā zupa (Pxhere.com)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas