Foto: edamskaisti/Instagram
Biezpiena sieriņi daudziem no mums ir īsta bērnības garša. Kā izrādās – šo gardumu nav nemaz tik sarežģīti pagatavot. Citas tikpat gardas un veselīgas receptes meklē Instagram profilā @edamskaisti!
Nepieciešams:
- 180g mitra biezpiena;
- 24 pustējkarotītes mīļākā riekstu sviesta;
- 4 pustējkarotītes mīļākā ievārījuma, džema vai blendētu ogu;
- Tējkarote stēvijas, pūdercukura vai cita saldinātāja (īstenībā pilnīgi pēc izvēles un vajadzības)
- Pusīte tāfelītes melnās šokolādes glazūrai (ja gribas biezu glazūru, tad šokolādi ņemam vairāk)
- Daži zemesrieksti bagātīgākai glazūrai
1. Bļodā liekam biezpienu, pievienojam saldinātāju (var arī nelikt, jo garša tāpat būs salda), samīcam bumbā un sadalām 4 daļās;
2. Ar mitrām rokām ņemam pirmo daļiņu, izveidojam kā laiviņu, viducī ieliekam riekstu sviesta un ogu daļu. ❗️jāskatās, lai nav ar kalniņu.
3. Laiviņu rūpīgi saloka, lai pildījums neiztiek gar maliņām.
4. Sagatavo visus 4 biezpiena sieriņus un noliek ledusskapi atpūsties uz kādām 10 minūtēm.
5. Pa to laiku izkausē šokolādi, pievieno sadrupinātus riekstu gabaliņus.
6. Atpūtušos sieriņus izņem no ledusskapja, apsmērē ar glazūru. Ieliek atpakaļ ledusskapi, lai šokolāde sastingst.
Izmēģini arī šīs receptes:
Recepte: Intara Busuļa saldā šokolādes desa
Foto: edamskaisti/Instagram