Kad pavasaris jau ar roku sasniedzams, bet pasaule turpina būt pelēcīga un drūma, grupas "Musiqq" mūziķis Emīls Balceris nepadodas – viņš piešauj dzīvei pipariņu un kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski aktierim Mārtiņam Počam gatavo saulaini pikantu tortilju ar malto gaļu.
Nepieciešams (2 personām):
Paštaisītai tortiljas mīklai:
- 90 g miltu;
- 1/2 tējk. cepamā pulvera Rimi;
- 50 ml ūdens;
- rapšu eļļa pēc garšas;
- sāls pēc izvēles.
- 1 vidēja izmēra sīpols;
- 50 g kukurūzas;
- 1/4 ledus salāta;
- 50 g burkānu;
- 30 g jalapeno piparu;
- 30 g mini plūmju tomātu;
- garšvielas pēc izvēles.
- 200 g maltas liellopa gaļas;
- 1 ēdamk. grieķu jogurta;
- 12 g kartupeļu garšvielu maisījuma.
- 1/2 sarīvētas citrona miziņas;
- 4 ēdamk. grieķu jogurta;
- garšvielas pēc izvēles.
Gatavo mīklu tortiljām. Sajauc miltus ar sāli un cepamo pulveri. Sasildi ūdeni, pievieno eļļu. Sajauc silto ūdeni ar miltiem un kārtīgi izmīci. Mīklu sadali uz pusēm, ieliec maisiņā un atstāj siltumā uz 15 minūtēm.
Pa to laiku pagatavo gaļu: kārtīgi to samaisi ar garšvielām un jogurtu un veido kebaba iesmus. Cep cepeškrāsnī grila režīmā 220 grādos 10-12 minūtes.
Sagriez salātus, sarkano sīpolu, burkānu. Sajauc jogurtu ar citrona mizu, sulu, pipariem un sāli. Pievieno nedaudz saldinātāja – cukuru, medu vai kādu sīrupu, bet ne vairāk par tējkaroti.
Izrullē abus mīklas gabalus un cep karstā pannā 30-50 sekundes no vienas puses, tad 10 sekundes no otras. Siltās tortiljas apklāj ar dvieli vai liec katlā zem vāka, lai veidotos kondensāts un mīkla paliktu mīksta.
Tortiljās pildi visas sastāvdaļas un pasniedz.
Publicitātes foto