Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Gardi bez gala – kūka ar pāri palikušajām svētku piparkūkām

Foto: ekrānšāviņš no edammajas/ Instagram

Foto: ekrānšāviņš no edammajas/ Instagram

Pēc svētkiem bieži vien rodas dažādu gardumu uzkrājumi. Daudziem noteikti mājās ir palikušas arī gardās piparkūkas. Kāpēc gan nepagatavot gardu kūku ar piparkūkām? Citas tikpat interesantas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!

Nepieciešams (kūkas forma 20cm):

  • 200g upeņu (var izmantot saldētas);
  • 300g bezpiedevu jogurta;
  • 150g krēmsiera;
  • 200ml saldā krējuma;
  • 100g piparkūku cepumu;
  • 120g + 80g cukura;
  • 16g želatīna;
  • Dekoram – mandarīni, piparkūkas, upenes vai citas sastāvdaļas pēc izvēles,

Pagatavošana:

Upenes ber katliņā, pievieno pavisam nedaudz ūdens un 80g cukura, vāra uz lēnas uguns, līdz daļa ogu izšķīdušās (20–25 min.), atstāj atdzist.

Piparkūku cepumus salauž nelielos gabaliņos.

Želatīnu ber bļodiņā, aplej ar aukstu ūdeni (~100ml), atstāj uzbriest.

Traukā liek krēmsieru, saldo krējumu, 120g cukura, ar mikseri vai kombainā saputo viendabīgā krēmā, tad iemaisa bezpiedevu jogurtu. Beigās atdzesētas upenes.

Želatīnu izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē. Lēnām lej klāt kūkas masai un rūpīgi iemaisa. Beigās pievieno arī cepumu gabaliņus. Masu lej kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek ledusskapī sastingt vismaz uz 4h, vislabāk uz nakti.

Pirms pasniegšanas dekorē ar izvēlētajām sastāvdaļām.

Izmēģini arī:

Receptes no svētku ēdienu pārpalikumiem

Foto: ekrānšāviņš no edammajas/ Instagram

Foto: ekrānšāviņš no edammajas/ Instagram

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas