Bērnu slimnīcas fonda vadītāja “Eņģeļi pār Latviju stāsti” Liene Dambiņa un Kristīne Garklāva viesojas pie Rimi Gardēža, Rimi šefpavāra Normunda Baranovska, lai ne tikai dalītos stāstos par brīnišķīgo labdarības projektu "Eņģeļi pār Latviju", bet arī kopīgi pagatavotu krēmīgo polentu ar sēņu ragū. Šo vakariņu izmaksas uz personu ir ap 1.50 EUR, izvēloties Rimi preču zīmes un akcijas produktus. Lūk, recepte, kas ļaus Tev tikt pie neticami gardas maltītes.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 500 ml piena Rimi;
- 1 dārzeņu buljona kubiņš Rimi;
- 150 g kukurūzas putraimu;
- 70 g sviesta Rimi Smart;
- 40 g rīvēta cietā siera Rimi;
- 400 g sēņu;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 burkāns;
- 2 selerijas kāti;
- 2 ēdamk. gaišās sojas mērces Rimi;
- sauja zaļumu;
- sāls, pipari pēc garšas.
Krēmīgās polentas ar sēņu ragū recepte:
- Sagatavo buljonu izmantojot ūdeni un buljona kubiņu. Dziļā pannā vai katlā izkausē 20 g sviesta un pievieno kukurūzas putraimus, nedaudz pakarsē un pievieno buljonu, pēc tam pienu. Atstāj vārīties uz lēnas uguns apmēram 10 min. Pēc tam pievieno 20 g sviestu, sieru un apmaisi visu.
- Tikmēr smalki sagriez burkānu un 2 selerijas kātus, sēnes griez lielākos gabalos. Uzkarsē pannu, pievieno 20 g sviestu un apcep ķiplokus, burkānus un seleriju. Pēc tam pievieno sēnes un apcep.
- Sēņu ragu pievieno atlikušo sviestu, sakapātus pētersīļus, sojas mērci un nedaudz iepriekš sagatavoto buljonu. Pasniedz uz šķīvja liekot polentu un pa virsu liec sēņu ragū.
Dodies uz Rimi recepšu sadaļu, lai smeltos idejas vakariņām, kas izmaksā patiesi maz, bet garšo fantastiski labi. Mūsu top ieteikumi būtu:
- Katrīnas Dimantas sātīgais vistas un dārzeņu sacepums;
- Justa Sirmā šnicelburgers;
- Edgara un Emīla Kauperu no grupas "Carnival Youth" eksotiskais lēcu dāls;
- Lindas Šeļakovas-Paulauskas svētku fondants.
Foto: Rimi
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas