Foto: @edam_majas/Instagram
Kad dārzā jau ir ābolu pārpilnība, laiks ķerties klāt ābolmaizei – šī recepte ir bezgala vienkārša un rezultāts noteikti neliks vilties. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!
Nepieciešams:
- Kārtainā bezrauga mīkla 24x40cm (vai 4 plāksnes);
- 8 vidēji āboli;
- 300g bezpiedevu jogurta;
- 1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru;
- 2 olas (M/L izm.);
- 1 ēdamk. cukura;
- 1/2 citrona sulas
Kārtaino mīklu ieklāj piemērotas formas cepampannā (izmantoju ~20x30cm), apakšā liekot cepamo papīru. Ja izmanto kārtainās mīklas plāksnes, tās sastiprina kopā četrstūra formā.
Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, apkaisa ar cukuru un apslaka ar citrona sulu un samaisa. Ber uz sagatavotās pamatnes.
Traukā sakuļ olas un iebiezināto pienu. Kad masa uzkulta gaisīga, ieputo jogurtu. Gatavo mīklu lej virsū āboliem tā, lai tos pilnībā nosedz. Pannu dažas reizes viegli piesit pie virsmas, lai mīkla izlīdzinās starp ābolu šķēlītēm.
Plātsmaizi cep 180° sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes. Tad ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē, izņem no formas un pilnībā atdzesē. Lai pildījums pilnībā savilktos, plātsmaizi vēl uz stundu ievieto ledusskapī. Tad ņem ārā, sagriež un bauda.
Izmēģini arī šīs receptes:
Recepte: Vienkāršie vakariņu salāti ar grauzdiņiem
Foto: @edam_majas/Instagram