Zirņu dīksti. Foto:Oks Malkova, Pexels.com
Pēdējā laikā šķiet, ka vien retajā restorānā ēdiena porcija
nebūs dekorēta ar koši zaļiem un kraukšķīgiem zirņu dīkstiem. Un skaidrs kāpēc
tā ir – zirņu dīksti ir ne vien vizuāli pievilcīgu un ļoti garšīgi, bet arī
veselīgi.
Kā mājās izaudzēt zirņu dīkstus
Dīkstu audzēšana nebūt nav tik sarežģīta, kā iesākumā varētu likties. Zirņu dīkstu audzēšanai nav nepieciešami nekādi speciālie dīkstu zirņi. Šim procesam derēs praktiski jebkuri kaltētie zirņi -pelēkie, dzeltenie vai zaļie. Svarīgākais dīgstu audzēšanas procesā ir zirņu mērcēšana. Tie jāmērcē vismaz 12 stundas pirms stādīšanas. Tad zirņi jāstāda augsnē, plastmasas trauciņā, kuram apakšā ir caurumiņi. Zirņi jāstāda cieši blakus viens otram. Tālāk jāatceras uzturēt pietiekami auksts mitruma līmenis. Arī tad, kad dīksti jau būs izauguši, jāatceras tos regulāri aplaistīt, jo noplūktie zaļumi ataug.
Interesanti:
Garšaugu dārzs uz palodzes - kas jāņem vērā
Kad un kā plānot dārza izveidi
Zirņu dīksti. Foto:Oks Malkova, Pexels.com