Kanēļa cepumi (Image by congerdesign from Pixabay)
Ir jauki, kad svētkos māja smaržo pēc tikko gatavota ēdiena un vēl jaukāk ir, kad izvēlētais aromāts ir kanēlis. Šī smarža piestāv gan Ziemassvētkiem, gan jebkurā citām svinībām, kad galvenais ir mājīgums un siltums. Lai šī smarža rastos, ir jāaicina talkā mājinieki un kopīgi jāpagatavo ļoti gardie kanēļa un medus cepumi. Lūk, recepte.
Cepumu pagatavošanai nepieciešams:
- 400 g kviešu miltu;
- 100 g kartupeļu cietes;;
- 100 g medus;
- 2 tējkarotes kanēļa;
- 200 g sviesta;
- 1 ola.
Medus un kanēļa cepumu recepte:
- Liec bļodā miltus, kartupeļu cieti un kanēli;
- Sagriez sviestu mazos gabaliņos un ar dakšiņu smalki sasmalcini, liec klāt bļodā;
- Viegli saputo olu un pievieno masai;
- Medu sasildi, lai tas ir šķidrs, lej klāt mīklai un visu kārtīgi samaisi, līdz izveidojas viendabīga mīkla;
- Mīklu novieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu, lai tā nostāvās;
- Uz maizes dēlīša uzber miltus, izrullē mīklu un ar cepamajām formiņām izgriez cepumiņus. Ja vēlaties, cepumus varat izdekorēt ar kādu glazūru;
- Uz paplātes liec cepamo papīru, uz kura kārto kanēļa cepumus. Apsmērē tos ar olu un liec cepties 175 °C uz 10 minūtēm.
Šeit arī citas lieliskas receptes:
- Bērnības garša - cepumu, biezpiena, brūkleņu kūka bez cepšanas!
- "Našķoties" Zanes ātro siera standziņu recepte;
- Grēcīgi gardais tiramisu: recepte lieliskam maltītes noslēgumam;
- Viegls deserts, kad ikdienu gribas pārvērst svētkos: Melleņu bezē kūciņas;
- Debešķīgi garšīgas šokolādes kūkas recepte.
Kanēļa cepumi (Image by congerdesign from Pixabay)