Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

"Michelin" nosauks labākos restorānus Latvijā

"Michelin Man". Foto: Giuseppe CACACE / AFP

"Michelin Man". Foto: Giuseppe CACACE / AFP

"Michelin" šogad 24. oktobrī paziņos Latvijas restorānus, kurus iekļaus 2025. gada "Michelin" ceļvedī, kā arī nosauks restorānus, kas saņems "Michelin" zvaigznes, informēja "Michelin" ceļveža sadarbības partnera Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji.

Pērn ceļvedī tika iekļauti 26 restorāni – 19 restorāni, kas atrodas Rīgā, un septiņi restorāni, kas atrodas ārpus galvaspilsētas. To starpā ir viens restorāns ar vienu zvaigzni, trīs "Bib Gourmand" restorāni un 22 citi ieteiktie restorāni, no kuriem viens ir atzīmēts ar Zaļo zvaigzni.

"Max Cekot Kitchen" ir pirmais restorāns Latvijā, kas saņēmis "Michelin" zvaigzni. Restorāna šefpavārs Maksims Cekots norāda, ka zvaigznes iegūšana būtiski veicināja "Max Cekot Kitchen" atpazīstamību un jaunu klientu pieplūdumu.

"Michelin" ceļveža atzinību "Bib Gourmand" par kvalitatīvu un meistarīgu ēdienu gatavošanu 2024. gadā ieguva trīs Rīgas restorāni – "Milda", "Shōyu" un "Snatch". Savukārt "Pavāru māja" ir pirmais Latvijas restorāns, kuram piešķirta "Michelin" Zaļā zvaigzne, ar kuru tiek atzīmēti restorāni, kas ir nozares līderi attiecībā uz ilgtspējīgas gastronomijas praksi.

"Michelin" 2024. gada ceļvedī iekļauti arī "36.Line", "3 Chefs", "Akustika", "Aqua Luna", "Barents", "Barents Cocktail & Seafood Bar", "Chef's Corner", "COD", "Entresol", "Ferma", "H.E. Vanadziņš", "John", "Kest", "Le Dome", "MO", "Neiburgs", "Riviera", "Tails", "Tauro", "Whitehouse" un "Zoltners".

"Michelin" zvaigznes tiek piešķirtas restorāniem, kas piedāvā izcilus ēdienus, ievērojot piecus kritērijus: sastāvdaļu kvalitāti, garšu harmoniju, tehnikas meistarību, šefpavāra personību, kas izpaužas viņa virtuvē, un konsekvenci gan visā ēdienkartē, gan arī laika ritējumā.

Zvaigznes piešķir uz gadu – pēc tam žūrija atkārtoti apmeklē restorānu. Viena "Michelin" zvaigzne tiek piešķirta restorāniem par "augstas kvalitātes pavārmākslu, kur ir vērts piestāt", divas – par "izcilu pavārmākslu, kuras dēļ var novirzīties no plānotā maršruta" un trīs – par "izcilu virtuvi, kas pelnījusi īpašu braucienu".

"Michelin Man". Foto: Giuseppe CACACE / AFP

"Michelin Man". Foto: Giuseppe CACACE / AFP

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas