Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Mūžīgā klasika: Biešu zupa ar ribiņām

Foto: @edam_majas/Instagram

Foto: @edam_majas/Instagram

Kad aiz loga liels sals, ir īstais laiks sasildīties ar kādu gardu zupu. Un, kāpēc gan šajā reizē neizmēģināt lielisku biešu zupas recepti? Citas tikpat gardas idejas meklē Instagram profilā @edam_majas.

Nepieciešams (katls ~3l):

  • 500g vārītu biešu;
  • 500g kūpinātu cūkas ribiņu;
  • 5-6 vidēji kartupeļi;
  • 3 lieli burkāni;
  • Sīpols;
  • 1-2 ēdamk. galda etiķa;
  • Lauru lapas, sāls, zaļumi;
  • Pērļu grūbas vai putraimi (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana:

Katlā liek ribiņas, veselu sīpolu (nomizo), 2-3 lauru lapas, pievieno ūdeni, visu vāra uz lēnas/vidējas uguns aptuveni stundu.

Sagatavo pārējās sastāvdaļas. Burkānus, kartupeļus nomizo, sagriež vēlamā izmēra gabaliņos, lielākus vai mazākos, bietes sarīvē uz rupjās rīves. Ja pievienos pērļu grūbas, tās novāra.

Kad gaļa stundu vārījusies, to ņem ārā no katla, tāpat arī sīpolu. Gaļu noņem no ribiņām. Katlā liek burkānus, vāra apm. 10 minūtes, tad pievieno kartupeļus un vāra, līdz burkāni un kartupeļi praktiski mīksti, tad liek klāt sarīvētās bietes, grūbas (ja izmanto), gaļu, garšvielas pēc garšas un etiķi, pavāra vēl 2–3 minūtes, griež nost uguni un atstāj zupu nedaudz savilkties.

Pasniedzot papildina ar skābo krējumu un svaigiem zaļumiem.

Izmēģini arī šīs zupu receptes:

FOTO: Krēmīgā burkānu–ingvera zupa pret saaukstēšanos

Recepte: Vienkāršā dārzeņu zupa

Recepte: Dārzeņu biezzupa

Foto: @edam_majas/Instagram

Foto: @edam_majas/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas