Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

"Našķoties" Zanes Filo mīklas groziņu recepte

Šo sestdien bloga un grāmatas “Našķoties” autore Zane Grēviņa dosies pie Kārļa un Madaras Valmieras pusē, skaidrot kā top viņu gaumīgie “Mad and Spring” virtuves dēlīši. Un roka to tapšanā būs jāpieliek arī pašai – sākot ar zāģēšanu, ēvelēšanu un beidzot ar apdedzināšanu. Vai Zanei izdosies pārvarēt bailes un tikt pašai pie sava virtuves dēlīša?! Ar jauno guvumu padusē, viņa atgriezīsies virtuvē, lai gatavotu trauslos, bet bezgala gardos, filo mīklas groziņus. Un servēs to visu viņa, protams, uz sava jaunā virtuves “darbarīka” Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījuma “Našķoties” - ceturtdienās lietotnē “Shortcut”, bet sestdien, 10. oktobrī plkst. 9:35 televīzijā sievietēm “STV Pirmā"

Sastāvdaļas:

Groziņiem:

· divas 40 x 50 cm izmēra filo mīklas plāksnes

· 40 g kausēta sviesta

Pildījumam:

· 150 g krēmsiera

· 50 g zilā pelējuma siera

· 1 ķiploka daiviņa

Medus bumbieriem:

· 1 neliela izmēra bumbieris

· 30 g medus

· 20 g sviesta

· svaigs timiāns un/vai valrieksti dekorēšanai

Pagatavošana:

1. Filo mīklas plāksnes atlaidina, un katru pārgriež uz pusēm. Visus četrus mīklas taisnstūrus liek citu virs cita un sagriež 15 mazāka izmēra taisnstūrīšos.

2. Ar izkausētu sviestu ieziež karstumizturīgas cepamās formiņas (apmēram 4 cm/dm izmēra), katrā formiņā kārto divus mīklas taisnstūrus, tos pārziež ar izkausētu sviestu, tad pārklāj ar vēl diviem mīklas taisnstūriem, virspusi vēlreiz pārklāj ar sviestu. Tā sakārto 15 groziņus.

3. Groziņus gatavo līdz 175 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 13–15 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni, tad atdzesē.

4. Pagatavo pildījumu – miksera bļodā liek zilā pelējuma sieru, pievieno izspiestu ķiploka daiviņu un krēmsieru, visas sastāvdaļas ar mikseri saputo.

5. Katliņā izkausē sviestu un medu, maisījumā liek plānās šķēlītēs sagrieztu bumbieri. Visu karsē, līdz bumbiera šķēlītes kļuvušas pavisam mīkstas un gandrīz caurspīdīgas.

6. Filo mīklas groziņos liek pa tējkarotei pildījuma, virspusē kārto bumbiera šķēlītes, dekorē ar svaiga timiāna lapiņām un valriekstiem un pārlej ar izkausētā medus un sviesta maisījumu.

Labu apetīti!

Izmēģini arī citas receptes:





Našķoties Zanes Filo mīklas groziņu recepte, "STV Pirmā!" ekrānšāviņš

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas