"Našķoties" Zane
Receptes sastāvdaļas
- 220 g pilngraudu kviešu miltu
- 100 ml ūdens
- ½ tējkarotes sāls + šķipsniņa sāls krekeru apbēršanai pirms cepšanas
- 2 ēdamkarotes eļļas mīklai + 2 ēdamkarotes eļļas mīklas apziešanai pirms cepšanas
- kumīns
Pilngraudu krekeru pagatavošana
- Bļodā sajauc miltus ar sāli, eļļu un ūdeni, mīklu atpūtina bļodā 10–15 minūtes.
- Mīklu liek uz cepamā papīra, to izrullē pēc iespējas plānāk, ar otiņu pārziež ar eļļu, pārber ar šķipsniņu sāls un bagātīgi pārber ar kumīnu.
- Krekeru mīklu liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un gatavo apmēram 20 minūtes, tad nedaudz atdzesē un salauž nevienādos gabalos.
"Našķoties" Zane
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas