Recepte bulciņām, Foto: by Cats Coming from Pexels
Fitnesa trenere un modele, grāmatas ”Zelta sastāvdaļa” autore Paula Freimane sociālajos tīklos publiskojusi savu formulu vasaras garšai – recepti biezpiena bulciņām ar rabarberiem un zemenēm. Veselīgā uztura entuziaste norāda, ka recepte domāta sešām bulciņām – katrā ir apmēram 193 kalorijas, turklāt našķis satur daudz olbaltumvielu.
Sastāvdaļas:
- 200 grami biezpiena (tauku % pēc izvēles, Paula izmanto 0,5%)
- 1 ola
- 100 grami agaves sīrupa (vai kāds cits saldinātājs – pēc izvēles)
- 130 grami pilngraudu auzu miltu (vai kādu citu miltu – pēc izvēles)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam:
- 200 grami ”Philadelphia light” krēmsiera
- 200 grami rabarberu
- 200 grami zemeņu
Pagatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180° C, cepampannā ieklāj cepampapīru.
Gatavo biezpiena groziņus.
- Bļodā liek biezpienu, iesit olu, pievieno 50 gramus agaves sīrupa (pārējos 50 gramus atstāj pildījumam), visu saspaida ar dakšiņu.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri un visu atkal kārtīgi samaisa, bļodu liek malā.
Gatavo bulciņu pildījumu.
- Gabaliņos sagriež rabarberus un zemenes.
- Bļodā liek krēmsieru, tam pievieno 50 gramus agaves sīrupa un visu kārtīgi samaisa kopā.
- Krēmsieram pievieno rabarberu gabaliņus, iemaisa masā.
- Gatavo biezpiena masu sadala sešās vienādās daļās.
- Rokas nedaudz samitrina ar ūdeni vai ietauko ar kādu eļļu.
- Ar rokām veido plācenīša formiņu ar nedaudz paaugstinātām malām. Atkārto procesu līdz groziņi ir gatavi.
- Biezpiena groziņus bagātīgi pilda ar gatavo krēmsiera rabarbera pildījumu.
- Bulciņām pa virsu kārto zemeņu šķēlītes.
- Bulciņas liek cepties cepeškrāsnī uz 35 minūtēm.
https://www.instagram.com/p/CP2jLiKAbHz/
Iesakām izmēģināt arī šīs receptes:
- 13 veselīgas brokastu maizītes
- Maigais zemeņu muss: video recepte
- Zemeņu salāti ar ķiploku un čili
Recepte bulciņām, Foto: by Cats Coming from Pexels
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas