Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ražas dzīres Āgenskalna tirgū - septembra izskaņā gaidāms Kartupeļu festivāls

Kartupeļu festivāls. Foto: Āgenskalna tirgus

Kartupeļu festivāls. Foto: Āgenskalna tirgus

Kas ir septembris bez latviešu rudens kulta dārzeņa - kartupeļa!

22.septembrī Āgenskalna tirgū norisināsies nu jau trešie ražai veltītie svētki jeb Kartupeļu festivāls.

Līdzās lielajai tirgošanai šogad programmā jo īpaši daudz aktvitātes - ātrmizošanas sacensības, gatavošanas meistarklase, kartupeļu šķirņu izstāde un degustācija, aizraujoša lekcija par kartupeļiem pasaules kultūrās un uzturā, viktorīnas, radio Skonto pop-up studija, bet kulminācijā - koncerts Alum Alu.

Ieeja bez maksas.

Arī šogad populāro dārzeni pasākumā varēs sastapt visdažādākajos veidos.

Ar dažādu šķirņu kartupeļiem būs sabraukuši tirgotāji no vairākiem Latvijas novadiem. Piemēram, kartupeļu dīleris Mārcis Pakalns audzē ap 25 kartupeļu šķirnēm un labprāt ne vien piedāvās jaunas kartupeļu ēdienu receptes, bet arī aicinās apskatīt nelielu šķirņu izstādi. Bioloģiskā saimniecība "PUMPURI" atvedīs kartupeļu šķirnes, kā Gala, Aluette, Jānīši un Kongo blue. Arī tirgus pastāvīgie zemnieki - "Z/S Kaķīši" un "Z/S Vārpas" - izcels savas šīs gada ražas interesantākos atradumus.

Pastāvīgās un ciemiņ-kafejnīcas pārsteigs ar īpašām kartupeļu pusdienām -

Ikvienu aicinās piedalīties kartupeļu ātrmizošanas un garākās mizas sacensībās, erudītās viktorīnās un konkursos ar kartupelīgām balvām.

Plkst.12.00-13.00 pētniece un projekta "Kartupeļi vieno" vadītāja Ilze Dimante Jauniešu stacijā vadīs aizraujošu lekciju par kartupeļa ceļojumu apkārt zemeslodei. Ilze iepazīstinās ar kartupeļa pirmsākumiem un tā pirmo ienākšanu mūsu sabiedrībā un uzturā, kā arī atklās, kādas labās īpašības Latvijas populārākais saķnaugs sevī slēpj.

Tomēr kartupeļus ir ne vien jāēd, jāiegādājas un no jauna jāatklāj, bet arī jāgatavo. Plkst.13.30-15.30 koprades virtuvē "RE CEP TE" kopā ar pētnieci Ilzi Dimanti notiks Priekuļos audzētu kartupeļu šķirņu degustācija, kam sekos kartupeļu ēdienu meistarklase ar jau tirgus virtuvē iemīļoto pavāru Pēteri Andrušaiti. Pēteris ar Ilzi dalīsies padomos, kā vislabāk izmantot dažādas kartupeļu šķirnes noteiktos ēdienos, un stāstīs par kartupeļu veselīgajām īpašībām. Kā ierasts - viss pagatavotais tiks kopā notiesāts.

Informāciju sagatavoja Alise Funta.

Kartupeļu festivāls. Foto: Āgenskalna tirgus

Kartupeļu festivāls. Foto: Āgenskalna tirgus

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas