Auzu pārslu cepumi r gan veselīgs našķis bērniem, gan lieliska uzkoda pie tējas. To pagatavošana ir izcili viegla un neprasa lielas kulinārijas prasmju iemaņas!
Nepieciešams:
- Auzu pārslas, 150g
- Milti, 2 ēd.k.
- Sviests, 80g
- Cukurs, 4 ēd.k.
- Ola, 1 gb.
- Citrona miziņa, ½ puse
- Cepamas pulveris, 1 tējk.
- Saulespuķu eļļa, 50g.
- Rozīnes, 75g.
Pagatavošana:
Auzu pārslas apgrauzdē pusē no receptē norādītā sviesta daudzuma un atdzesē. Var pievienot arī saulespuķu sēkliņas. Atlikušo sviestu saputo kopā ar cukuru un pierīvē citrona miziņu. Saputo olu un ieputo sviestā. Masā iesijā miltus un cepamo pulveri, visu samaisa un iemaisa arī apgrauzdētās un jau atdzesētas auzu pārslas. Pēdējās masā iemaisa rozīnes.
Mīklu izklāj piciņās pēc vēlamā izmēra (optimāli 1 ēd.k.) uz pannas izklāta cepamā papīra un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180C grādos, vidēji 20 minūtes. Gatavi cepumi ir zeltaini brūni.
Labu apetīti!
Lasi arī:
- Kas notiks, ja ēdīsi auzu pārslas katru dienu?
- Recepte: žagariņi, gluži kā bērnībā
- "Našķoties" Zanes ātro siera standziņu recepte
- "Našķoties" Zanes vieglā pilngraudu krekeru recepte
Auzu pārlu cepumi foto - Sarah Gualtieri, Unsplash