Rudens ir īstais laiks, lai baudītu sildošu biezzupu – īpaši, ja tā bagāta ar pašmāju dārzeņiem. Kas īpaši – ar šo zupu tika cienātas arī slavenības raidījumā "Vakariņš ar savējiem" – kā zupa garšoja, skaties zemāk video!
Nepieciešams:
- Burkāni 3 gab.;
- Kartupeļi 2 gab.;
- Ziedkāposts 0.33 gab.;
- Sīpols 1 gab.;
- Ķiploks 3 daivas;
- Sviests 20 g;
- Vistas buljons 1.5 l;
- Krēmsiers 100 g;
- Baltmaize 4 šķēlītes;
- Olīveļļa 15 ml;
- Rozmarīns 1 tējk.
Nomizo dārzeņus un sadali mazākos gabalos – ne obligāti vienādos, jo zupa tiks samalta.
Katlā liec sviestu un pievieno dārzeņus, sākot ar cietākajiem – vispirms burkānus, tad sīpolu, ziedkāpostu un visbeidzot kartupeļus.
Nedaudz apcep, tad pievieno ķiplokus un pielej iepriekš sagatavotu vistas buljonu.
Zupu gatavo 30 minūtes – pa šo laiku vajadzētu visiem dārzeņiem būt mīkstiem.
Tad sablendē un vēlreiz uzkarsē, pievienojot krēmsieru.
Nogaršo, vai pietiek garšvielu.
Izmēģini arī šīs receptes: