Zemenes. Foto: Karolina Grabowska,Pexels.com
Tāds īsts zemeņu laiks Latvijā ir tikai vienu reizi gadā,
tāpēc to vēlams izbaudīt cik tik spēka. Šoreiz piedāvājam recepti gaisīgam un
brīnum gardam zemeņu uzpūtenim.
Nepieciešams ( četrām personām) :
200 grami zemenes
0,5 l ūdens
60 grami mannas putraimu
120 grami cukura
Šķipsniņa vaniļas cukura
Piens pasniegšanai
Pagatavošana:
Katliņā uzvāra ūdeni. Pievieno sasmalcinātas zemenes, parasto un vaniļas cukuru. Visu uzvāra. Lēnām rūpīgi maisot pievieno mannu. Vāra līdz manna gatava un liek atdzesēties. Atdzesēto mannu ar mikseri sakuļ līdz gaisīgai konsistencei.
Izmēģini arī:
Šokolādes konfektes ar noslēpumu
Zemenes. Foto: Karolina Grabowska,Pexels.com