Foto: Maxima Veikals/Youtube
Mīksta un staipīga īrisa konfekte, kas kūst mutē – izrādās, ka šī garduma pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta. Izmēģini un nenožēlosi.
Nepieciešams:
- 250 gr iebiezinātais piens;
- 300 gr cukura;
- 140 gr sviesta;
- 200 ml piena;
- Mandeļu skaidiņas
Katliņā ielej iebiezināto pienu, pieliek klāt sviestu, cukuru, pienu.
Visu liek karsēties – masa nepārtraukti jāmaisa.
Karsē līdz masa sāk burbuļot – samazina temperatūru un karsē vēl aptuveni 15 – 20 minūtes.
Formā izklāj cepamo papīru un tajā ielej karsto masu.
Visu dekorē mandeļu skaidiņām. Liek ledusskapī uz 3h.
Sagriež gabaliņos un gatavs!
Zemāk skaties video instrukciju!
Izmēģini arī šīs receptes:
Recepte: Šokolādes konfektes ar noslēpumu
Pagatavo konfektes! 6 lieliskas video receptes – cukurgailīši, Rafaello, īriss
Foto: Maxima Veikals/Youtube