Foto:pa_cipo/Instagram
Šis ir īstākais laiks, kad ķerties pie kartupeļu pankūku gatavošanas! Izmēģini šo recepti un gatavošana tev vairs nešķitīs sarežģīta!
Nepieciešamās sastāvdaļas 1 porcijai:
- 3 vidēji lieli kartupeļi;
- 1 ola;
- 1 ķiploku daiviņa;
- 2 ēd. karotes milti;
- sāls;
- pipari;
- ķiploku pulveris;
- krējums, dārzeņi un citas piedevas pēc izvēles
Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves un liek uz pusstundu aukstā ūdenī nomērcēties.
Kartupeļus nokāš un ar rokām nospiež no tiem lieko ūdeni – jo mazāk ūdens paliks, jo kraukšķīgākas būs pankūkas.
Kartupeļus ber bļodā, tiem pievieno sakultu olu, kas sajaukta ar miltiem.
Pievieno sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus, ķiploku pulveri – visu izmaisa viendabīgā masā.
Ar dakšiņu vai karoti kārto uz pannas un cep līdz pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pasniedz ar sevis izvēlētām piedevām!
Zemāk skaties videorecepti!
Izmēģini arī šīs receptes:
Foto:pa_cipo/Instagram