Šis būs izcili gards ēdiens, ar ko palutināt savas garšas kārpiņas. Pats galvenais – to ir gana viegli pagatavot. Kā šo ēdienu novērtēja slavenības raidījumā "Vakariņš ar savējiem", skaties zemāk esošajā video!
Nepieciešams (4 personām):
- 250 g laša filejas bez ādas;
- 250 gr saldais krējums;
- 100 ml sauss baltvīns;
- 2 gb šalotes sīpoli;
- 2 daiviņas ķiploks;
- Dilles ;
- Pētersīļi;
- Čili pārslas;
- Sāls/Pipari;
- 500g makaroni
Makaronus izvāra.
Fileju sagriež sīkos gabaliņos, pieber sāli, piparus,
Uzkarsē eļļu, maisot, apcep laša filejas gabaliņus, 3 – 5 minūtes, pielej nedaudz baltvīna.
Saldo krējumu mazliet uzsilda, lej pannā, pievieno sāli, piparus, un čili pārslas – kārtīgi samaisa.
Saldā krējuma maisījumu uzvāra uz vidējas uguns, uguni izslēdz, pievieno sakapātus ķiplokus un zaļumus, visu vēlreiz samaisa.
Makaronus var samaisīt ar lasi un mērci, var arī, virsū makaroniem likt lasi un bagātīgi pārliet ar mērci.
Izmēģini arī šīs receptes:
Armanda Simsona īpašo kotlešu recepte
Recepte Riharda Bukarta gatavotajai plakanmaizei ar gaļas bumbiņām