Foto: edam_majas/Instagram
Šī kūka būs piemērota tiem, kuri novērtē svaigumu un augļu garšu desertos. Arī tās pagatavošana ir gana vienkārša – ilgākais būs sagaidīt līdz tā ledusskapī sastings. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!
Nepieciešams (kūkas forma 22cm):
Pamatnei:
- 150g biskvīta cepumu (Selga utml.);
- 70g sviesta
Pildījumam:
- 200g krēmsiera (istabas t°);
- 300g bezpiedevu jogurta;
- 200ml saldā krējuma;
- 500g mango mīkstuma (droši vari izmantot saldētu);
- 120g pūdercukura;
- 90g cukura;
- 17g + 5g želatīna
Mango gabaliņus liek katliņā, pievieno nedaudz ūdens (~30ml) un 50g cukura. Vāra uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot, līdz mango mīksts, aptuveni 20 minūtes. Tad ar rokas blenderi sablendē viendabīgā masā, atstāj atdzist.
17g želatīna aplej ar aukstu ūdeni (~100ml), atstāj uzbriest.
Kūkas formu izklāj ar cepamo papīru. Pagatavo pamatni. Cepumus sasmalcina, pievieno izkausētu sviestu, samaisa, ber kūkas formā un, masu piespiežot, izveido pamatni un maliņas.
Traukā liek krēmsieru, ar putojamo slotiņu samaisa ar jogurtu un pūdercukuru. Atliek malā 150g mango masas virspusei, pārējo arī iemaisa krēmsiera – jogurta masā.
Saldo krējumu un 40g cukura sakuļ putukrējumā, pievieno kopējai masai.
Želatīnu izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē, tad pievieno dažas karotes kūkas masas, samaisa, tad lej klāt kopējai masai un rūpīgi iemaisa. Masu lej uz sagatavotās pamatnes. Liek ledusskapī sastingt uz 2–3 stundām, tad pagatavo virspusi. Trauciņā ber 5g želatīna, aplej ar 30ml auksta ūdens, atstāj uzbriest, tad izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē, iemaisa mango masā. Iegūto masu lej uz kūkas virspuses, izlīdzina. Liek atpakaļ ledusskapī sastingt vēl uz pāris stundām, vislabāk uz nakti. Kad kūka gatava, sagriež gabaliņos, pasniedz un bauda!
Izmēģini arī šīs receptes:
Gaisīgais dzērveņu un putukrējuma deserts
Foto: edam_majas/Instagram