Foto: ekrānšāviņš no mediterraneanplan.meal/Instagram
Sulīgi burkāniņi, kas izkūst mutē – kuram gan tie negaršo. Izrādās šo gardumu nav nemaz tik grūti pagatavot. Laiks ķerties pie darba!
Nepieciešams:
- 1 kg lielu burkānu;
- 2 ķiploku daiviņas, smalki sakapātas;
- 3 ēdamkarotes nesālīta sviesta;
- 1 ēdamkarote gaiši brūna cukura;
- 3 ēdamkarotes tīra kļavu sīrupa;
- 1/2 tējk. svaiga timiāna, smalki sakapāta
- Sāls un melnie pipari
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Nomizo burkānus, nogriez galus un pārgriez gareniski uz pusēm. Burkānus liec lielā cepamtraukā vai citā pannā.
Tad mazā bļodā sajauc gaiši brūno cukuru, kļavu sīrupu un svaigu timiānu. Pievieno sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.
Kļavu sīrupa mērci pārlej pār burkāniem cepamtraukā. Samaisa, lai viss kārtīgi pārklātos.
Pēc tam sviestu sagriež plānās šķēlēs. Sviesta šķēles uzliec virs burkāniem.
Cep 40–50 minūtes, pāris reizes apmaisot. Cep, līdz burkāni ir mīksti.
Izņem burkānus no cepeškrāsns. Pēdējo reizi samaisi un pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Izmēģini arī šīs receptes:
Kraukšķīgā olas un avokado maizīte aktrises Evas Longorijas gaumē
Foto: ekrānšāviņš no mediterraneanplan.meal/Instagram