Foto: Viktorija Kožemjakina
Itālijas garšas saplūst šajā gaisīgajā un pavasarīgajā desertā. Laiks ķerties tā pagatavošanai!
Nepieciešams:
- 125 g "Dāmu pirkstiņu" vai citu trauslu, porainu cepumu;
- 200 g limončello;
- 500 g maskarpones siera;
- 50-70 g pūdercukura;
- 1 paciņa vaniļas cukura;
- 200 g saldā krējuma;
- 200 g grieķu jogurta;
- 2 citroni
Salauz cepumus mazākās daļās un sakārto tos deserta trauciņu pamatnē.
Aplej ar dažām ēdamkarotēm limončello liķiera (50 g limončello atstāj krēmam).
Saputo maskarpones sieru ar saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas cukuru līdz stingrām putām.
Pielej 50g limončello, sulu no puscitrona, pierīvē miziņu no 1/2 citrona, grieķu jogurtu un puto vēl dažas sekundes.
Kārto krēmu virs cepumiem un liec ledusskapī ievilkties uz vismaz dažām stundām (var likt uz nakti).
Pasniedz, rotājot ar citrona miziņām vai šķēlītēm.
Izmēģini arī šīs receptes:
Foto: Viktorija Kožemjakina