Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Sāļā kūka

Sāļā kūka. Foto: @edam_majas/Instagram

Sāļā kūka. Foto: @edam_majas/Instagram

Šī kūkas recepte noderēs ikvienos svētkos, kad galdā gribas celt ko īpašu un līdz šīm vēl nebaudītu. Recepte viegla un ātra. Citas tikpat gardas idejas smelies Instagram profilā @edam_majas!

Nepieciešams:

  • Bezrauga kārtainā mīkla 24x40cm vai 3 plāksnītes no iepakojuma (tad kūciņa būs nedaudz mazāka izmēra);
  • 300g krabju nūjiņu;
  • 1 paprika;
  • 90g kukurūzas, izmantoju konservēto;
  • 350g krēmsiera, var izmantot ar zaļumiem;
  • 160g skābā krējuma;
  • Garšvielas, zaļumi
Pagatavošana:

Kārtainās mīklas plāksni sagriež 3 gabalos (~13x24 cm). Cep 200° sakarsētā cepeškrāsnī 10-12 minūtes (vai, kamēr plāksnes kļuvušas viegli brūnas un nedaudz pacēlušās). Ņem ārā no krāsns, atdzesē, tad uzmanīgi pa perimetru pārgriež uz pusēm, no katra gabala iegūstot 2 kūkas kārtas, kopā sanāks 6 gb.

Sagatavo pildījumu. Papriku un krabju nūjiņas sagriež nelielos gabaliņos. Krēmsieru samaisa ar skābo krējumu (pirms maisīšanas krēmsieru var brīdi paturēt istabas temperatūrā, lai vieglāk samaisīt). Pievieno garšvielas, zaļumus un pārējās sastāvdaļas: papriku, krabju nūjiņas un kukurūzu. Nedaudz atliek malā virspusei.

Ar sagatavoto pildījumu bagātīgi apziež kārtainās mīklas plāksnes, liekot to citu uz citas un viegli piespiežot. Kad kūka sagatavota, to liek ledusskapī savilkties (3-4h). Pirms pasniegšanas dekorē ar atliktajām sastāvdaļām un zaļumiem.

Izmēģini arī šīs receptes:

Burkānu zirnīšu sautējums: recepte sātīgām vakariņām

Recepte: Rudzu miltu pankūkas ar biezpiena – kabača pildījumu

Recepte: Ātri pagatavojamās persiku maizītes ar mellenēm

Sāļā kūka. Foto: @edam_majas/Instagram

Sāļā kūka. Foto: @edam_majas/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas