Sāļās pankūkas ar lasi, foto - webandi, Pixabay
Ja paturēsi prātā šo recepti, tad Tevis pagatavotas sāļās pankūkas ar lasi vienmēr būs TOP uzkoda, ko pasniegt gan vienkārši našķu vakarā pie TV, gan tad, ja paredzēts nopietns viesu pasākums.
Nepieciešams:
Pankūkām:
- Piens, 1 glāze
- Ūdens, 1 glāze
- Olas, 2 gab
- Milti, 200 g
- Sāls, kārtīga šķipsna
- Eļļa cepšanai
Pankūku pildījumam:
- Krēmsiers, 400 g
- Lasis (mazsālīts vai kūpināts), 400 g
- Mārrutki, 2 tējk.
- Pipari pēc garšas
- Citronu sula, 2 tējk.
- Lociņi, buntīte
Pagatavošana:
Pienu sakuļ ar olām, intensīvi maisot pievieno miltus, kārtīgi sakuļ, lai nebūtu kunkuļu. Turpinot maisot pielej arī ūdeni, pieber sāli. Tādā veidā iegūst viendabīgu pankūku mīklu. Pannu iesmērē ar eļļu, uzkarsē un ar kausiņu vai karoti lej mīklu, iztecinot to pa visu pannu. Pankūkas cep uz nelielas uguns, zeltaini brūnas no abām pusēm, un atdzesē.
Sieram pievieno mārrutkus, piparus, citronu sulu, kā arī smalki sagrieztus lokus. Visu samaisa un plānā kārtā iesmērē pankūkas. Pa virsu klāj ļoti plāni sagrieztu lasi, uzsmērē vēl vienu kārtu plānu krēmsiera masu, un sarullē. Pankūku rullīšus var griezt uz pusēm vai biezās ripās. Labu apetīti!
Pagatavo arī:
- Griķu miltu pankūkas
- Kartupeļu klimpas ar sieru: mūsdienīgā recepte
- Pildītās pankūkas ar gaļu, biezpienu vai sēnēm
- Lavašs ar vistu
- Sāļās siera Vecrīgas
Sāļās pankūkas ar lasi, foto - webandi, Pixabay