Skābēti gurķi, Photo by Марта Тюзова from Pexels
Gurķus nedrīkst izniekot! Tie jāēd svaigi, jāsāla, jāmarinē un arī jāskābē! Un tieši skābēti gurķi ir tie, kas daudziem sarieš siekalas.. Lūk, lieliska skābēto gurķu recepte.
Nepieciešams:
- Gurķi, 2 kg
- Dilles, 90-100 g
- Upeņu lapas, 50 g
- Mārrutku saknes, 40 g
- Ķiploks, 4 daiviņas
- Ūdens, 1l
- Sāls, 3 ēd.k.
- Cukurs, 1 tējk.
Pagatavošana:
Gurķus nomazgā. Burkās saliek garšaugus, zaļumus un ķiplokus, arī gurķus. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli un cukuru, pārlej gurķiem. Piepildītās burkas novieto siltā vietā uz 2 – 3 dienām līdz parādās gāzes burbuļi. Pēc tam burkas ar gurķiem karsē 20 min. 80 – 85C ūdenī, hermētiski noslēdz un uzglabā vēsā vietā.
Lasi arī:
- Mazsālīti gurķīši. Pagatavošanas maģija: kādi gurķi, ūdens, garšvielas vajadzīgas?
- Gardākā Žanetes tantes marinēto gurķīšu recepte!
- Ātrākais un vieglākais ķiršu kompots
- Sēņu marinādes recepte, kas garšo pat bērniem
Skābēti gurķi, Photo by Марта Тюзова from Pexels