Anna Panna. Foto: "Instagram"
“Manas domas par Dubaijas šokolādi dalās, jo esmu pagaršojusi vairākas – gan ļoti gardas, gan šķērmīgas,” saviem “Instagram” sekotājiem atzīst trīs kulinārijas grāmatu autore Anna Panna. Tā kā šis gardums pārņēmis teju vai visu pasauli un ir ļoti dārgs, pamēģini to pagatavot savā virtuvē pati!
Šī ir tā recepte, kur ekskluzīvās sastāvdaļas var sabojāt vienā elpas vilcienā, brīdina Anna, taču, ja visus soļus veiksi rūpīgi, izvēlēsies labu šokolādi un kvalitatīvu pistāciju sviestu, slinkajai receptei vajadzētu atmaksāties.
Tev vajadzēs:
200 g tumšās šokolādes;
100 g piena šokolādes;
200 g kataifi mīklas;
50 g sviesta;
150 g pistāciju sviesta (Anna Panna izmanto “Nutego”, bet vari samalt pistāciju sviestu arī pati);
20 g tahini;
10 g pūdercukura;
Sāli.
Pagatavošana:
1. Kataifi mīklu liec uz pannas un uz vidējas uguns to apcep kopā ar sviestu. Dari to kārtīgi, kamēr mīkla kļuvusi kraukšķīga un zeltaina. Atdzesē.
2. Pievieno pistāciju sviestu, iesijā pūdercukuru, pievieno tahini. Visu samaisi un pagaršo. Pēc garšas vari pievienot papildus cukuru, sāli un, ja nepieciešams, papildus pistāciju sviestu. Masai nevajag būt šķidrai, bet sulīgai.
3. Bļodā ber abas šokolādes un izkausē virs karsta ūdens.
4. Paplāti vai šķīvi noklāj ar cepamo papīru. Uz tā lej pusi no izkausētās šokolādes. Pa virsu noklāj kataifi masu un pārlej ar atlikušo šokolādi.
5. Liec ledusskapī sastingt.
Lai labi garšo!Anna Panna. Foto: "Instagram"