Spageti ar gaļas bumbiņām (Photo by cottonbro from Pexels)
Es tiešām nesaprotu, kāpēc tā, bet mūsu mājās atvasēm ļoti garšo spageti: ar sieru, sacepumos, dārzeņiem un ar gaļas bumbiņām. Spageti makaronus pēc pieprasījuma nākas gatavot visbiežāk, tāpēc cenšos tos piedāvāt dažādās variācijās. Šoreiz gan padalos ar tradicionālāko recepti - Spageti ar gaļas bumbiņām. Ceru, ka to novērtēs arī citi mazie ēdāji!
Šai receptei vajadzēs:
- 500 g spageti;
- 500 g liellopu maltās gaļas;
- 1 sīpols;
- 3 ķiploka daiviņas;
- 1 ola;
- 2 tomāti;
- 2 tējkarotes tomātu pastas;
- Nedaudz miltu;
- Maltie pipari, sāls.
Spageti ar gaļas bumbiņām pagatavošana:
- Gatavo gaļas bumbiņas – sagriez smalkos gabaliņos sīpolu, liec klāt maltai gaļai, pievieno sāli, piparus un olu, visu kārtīgi samaisi;
- No maltās gaļas pagatavo bumbiņas, apviļā miltos un liec uz pannas cepties;
- Kastrolī uzvāri sālsūdeni un liec tajā vārīties spageti;
- Viegli apceptajām gaļas bumbiņām pievieno sagrieztus tomātus un sautē;
- Tomātu pastu samaisi ar nedaudz ūdens un pievieno bumbiņām;
- Pievieno arī sāli un piparus (vari pievienot arī citas garšvielas), atstāj uz plīts sautēties, kamēr ūdens iztvaikojis un gaļas bumbiņas kļuvušas mīkstas;
- Kad spageti gatavi, nolej tiem ūdeni, pievieno nedaudz olīveļļas un liec klāt uz pannas gaļas bumbiņām un samaisi.
Šeit arī citas idejas vakariņām ar makaroniem:
- Ātrākais veids, kā pagatavot mērci makaroniem;
- Sacepuma recepte - pasta ar spinātiem un rikotas sieru;
- Recepte pilngraudu pastai vistas un saldā krējuma mērcē.
Spageti ar gaļas bumbiņām (Photo by cottonbro from Pexels)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas