Dārzeņu zupa. Foto: edam_majas/Instagram
Laiks ķerties pie dārzeņu zupas pagatavošanas. Tas noteikti nav nekas grūts un ir paveicams ikvienam. Zupu droši vari taisīt arī vairāk – tā varēsi ar to mieloties vairākas dienas, zupu vien uzsildot. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edam_majas!
Nepieciešams (4 porcijas):
- Neliela kāpostgalva;
- 4 vidēji kartupeļi;
- 3 burkāni;
- 150g zaļo zirnīšu (izmantoju saldētos);
- 1 sīpols;
- Dažas lauru lapas, melno piparu graudiņi, zaļumi;
- Sāls
Katliņā lej ~2l ūdens, ievieto tajā sīpolu (veselu), lauru lapas un pipara graudiņus, liek vārīties.
Sagatavo sastāvdaļas – burkānus, kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, kāpostu rupji sakapā. Zirnīšus izņem no saldētavas, nedaudz atlaidina.
Pannā uzkarsētā eļļā apcep burkānus, pēc mirkļa pievieno kāpostu, samaisa un nedaudz visu apcep (8–10 min.) ik pa laikam apmaisot, lai kāposts nepiedeg.
Tad pannas saturu liek katliņā, ber klāt arī kartupeļus un zirnīšus. Visu vāra, līdz dārzeņi mīksti.
Pievieno sāli un zaļumus pēc garšas. Kad zupa izvārījusies, atstāj uz 15-20 minūtēm ievilkties.
Tad lej šķīvjos, papildina ar skābo krējumu un kādu gardu maizīti.
Izmēģini arī šīs receptes:
Dārzeņu zupa. Foto: edam_majas/Instagram