Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sezonas aktualitāte – recepte gardiem kabaču un siera plācenīšiem

Foto: ekrānšāviņš no @edammajas/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no @edammajas/Instagram

Šobrīd noteikti viens no visbiežākajiem jautājumiem, ko mums nākas dzirdēt ir, vai mums nevajag kabaci. Ja arī tavās mājās ir ienācies šis lieliskais dārzenis, laiks pagatavot gardus plācenīšus. Citas tikpat lieliskas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!

Nepieciešams (13–15 gb.)

  • 300g sarīvēta kabača, svars bez šķidruma (vidēja izmēra kabacis);
  • 200g siera (Holandes, Tilzītes, Gouda utml.);
  • 2 olas;
  • 3.5 ēdamk. miltu;
  • Sāls vai citas tīkamas garšvielas;
  • Var pievienot zaļumus

Pagatavošana:

Kabaci nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjas rīves, apkaisa ar nelielu daudzumu sāls, noliek malā atsulot.

Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Kabacim nospiež lieko sulu, samaisa ar olām un miltiem, pievieno garšvielas un sasmalcinātus zaļumus, ja izmanto. Iemaisa sieru. Mīklu atpūtina 20–30 minūtes.

Pannā uzkarsē nedaudz eļļas, liek ēdamkarotes daudzuma mīklu, cep plācenīšus zeltaini brūnus. Pasniedz ar svaigiem salātiem, skābo krējumu vai citām piedevām pēc izvēles.

Izmēģini arī:

Recepte: Pildīti kabači

Recepte: Marinēti kabači – ātri un vienkārši

VIDEO RECEPTE: Cepti kabacīši modes mākslinieka Dāvida gaumē

Foto: ekrānšāviņš no @edammajas/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no @edammajas/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas