Šis ir visīstākais sparģeļu laiks, tāpēc pienācis īstais brīdis, kad tos pagatavot. Šoreiz laiks kraukšķīgām uzkodām!
Nepieciešams:
- Svaigi sparģeļi;
- Kviešu milti;
- Olas, saputotas;
- Panko rīvmaize;
- Rīvēts parmezāna siers;
- Ķiploku pulveris;
- Sāls;
- Maltie melnie pipari;
- Eļļa izsmidzināšanai.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C un izklāj cepešpannu ar cepampapīru.
Seklā traukā ieber miltus miltus.
Citā traukā ielej saputotas olas.
Trešajā traukā sajauc Panko rīvmaizi, rīvētu parmezānu, ķiploku pulveri, sāli un maltos melnos piparus.
Apviļā katru sparģeli miltos.
Miltos apviļāto sparģeļi iemērc saputotās olās.
Pēc tam sparģeļus apviļā rīvmaizes maisījumā, viegli piespiežot, lai tas pieliptu.
Novieto apviļātos sparģeļus uz sagatavotās cepešpannas.
Atkārto procesu ar atlikušajiem sparģeļu stiebriem.
Viegli apsmidzini apviļātos sparģeļus ar eļļu.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 10-12 minūtes vai līdz sparģeļi ir mīksti un panējums ir zeltaini kraukšķīgs.
Izņem no cepeškrāsns un pasniedz kraukšķīgos parmezāna sparģeļus.
Izmēģini arī citas receptes:
Foto: chefmarcelomintz/Instagram