Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sezonas gardums – sparģeļi. Kā tos pagatavot?

Lai arī tik veselīgie sparģeļi kļūst populārāki un arvien biežāk tos iekļaujam maltītē, tomēr joprojām daudzi baidās košzaļos dārzeņus celt galdā – aizbildinoties, ka īsti neprot tos pareizi pagatavot. Tomēr velti – sparģeļi ir ne tikai garšīgi, kraukšķīgi un veselīgi (satur folijskābi, K, C, E, A vitamīnus, antioksidantus – īpaši tik nozīmīgo glutationu, kas kavē vēža šūnu augšanu un palēnina ādas novecošanās procesus), bet arī viegli pagatavojami. Un nebūt nav jābūt populārajam šefpavāram Džeimijam Oliveram, lai savējos iepriecinātu ar zaļajiem un sulīgajiem dārzeņiem.

Nereti nākas dzirdēt, ka tievākie sparģeļi garšas ziņā ir maigāki, kamēr resnākie - kokaini un cieti. Tomēr, tas ir absolūts mīts – ja dārzeņi ir svaigi, tie visi ir vienlīdz gardi. Uzturā visbiežāk lieto baltos un zaļos sparģeļus, taču tie pieejami arī citās krāsās, piemēram, violetā. Sparģeļu pagatavošanā vērts atcerēties kādu svarīgu niansi – baltos sparģeļus vāra aptuveni trīs minūtes, bet zaļos – mazāk – nedaudz vairāk par divām minūtēm. Garšas ziņā sparģeļi atgādina zirņu pākstis un tiem ir salda pēcgarša.

Sparģeļus var pagatavot visdažādākajos veidos – jaunos dzinumus droši var ēst svaigus un tie lieliski garšos salātos, tos var tvaicēt, cept cepeškrāsnī, vārīt, grilēt un marinēt vai pat sablenderēt zaļos smūtijos. Tomēr to pagatavošanai ir jāņem vērā pāris knifiņu – ir jāzina, kura sparģeļa daļa ir visgardākā, kā tos sagatavot pirms termiskas apstrādes un cik ilgi karsēt, lai dārzeņi nezaudētu savu kraukšķīgumu? Noskaties video un uzzini, kā pareizi atdalīt sparģeļa šķiedraino daļu, kuru parasti uzturā nelieto.

Bet nu laiks ķerties pie gardas maltītes pagatavošanas. Sparģeļi lieliski sader ar zivīm, īpaši lasi, tāpēc izmēģini “Rimi” gardēža Normunda Baranovska grilēto laša fileju ar sparģeļiem.

Sastāvdaļas:

  • Laša fileja bez ādas un asakām – 250 g
  • Kausēts siers Rimi Classic – 2 ēdamk.
  • Sparģeļi – 1 bunte
  • Laims – 1 gab.
  • Olīveļļa Rimi – 1–2 ēdamk.
  • Itāļu garšvielas Selection by Rimi – 2 tējk.

Sparģeļu pagatavošana:

  1. Sakarsē grila restes. Lasi iesmērē ar olīveļļu un ierīvē ar garšvielām. Liek grilēt apmēram 2–5 minūtes no katras puses.
  2. Sparģeļiem norauj cietos saknes kātus un grilē bez taukvielām, jo tad tiem būs izteiktāka riekstu garša.
  3. Pasniedzot sparģeļus ar lasi, tiem pievieno vienu ēdamkaroti kausēta siera un visu viegli apslaka ar nelielu daudzumu laima sulas.

Links uz recepti šeit

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas