Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sezonas gardums: Zemeņu kēksiņi

Foto: ekrānšāviņš no edammajas/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no edammajas/Instagram

Daudzviet agrāk nekā ierasts, taču nu jau paša pilnbriedā ir sākusies zemeņu sezona. Šis ir ideāls laiks, lai pagatavotu zemeņu kēksiņus. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!

Nepieciešams (12gb.):

  • 250g zemenes (~12gb. palielas ogas);
  • 175g milti;
  • 130g cukurs;
  • 2 olas;
  • 170g bezpiedevu jogurts;
  • 80g eļļa;
  • 2 tējk. cepamais pulveris (~9g);
  • Šķipsniņa sāls;
  • Pūdercukurs

Pagatavošana:

Traukā sakuļ olas ar cukuru (kuļ ar roku, neizmantojot mikseri), tad iemaisa eļļu un jogurtu.

Citā traukā ber miltus, cepamo pulveri un sāli, samaisa. Tad pa daļām iemaisa olu masā.

Mīklu liek kēksiņu formiņās (~3/4), tad katrā iespiež pa zemenei. Ogas var arī sagriezt mazākos gabaliņos.

Cep 180° aptuveni 20 minūtes. Kad virspusīte ir glīti brūna, kēksiņi ir gatavi. Atdzesē, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Izmēģini arī šīs receptes:

Ogu saldējuma kokteilis Elīnas Didrihsones gaumē

Recepte: Krēmsiera sirsniņas

Recepte – gaisīgais zemeņu uzpūtenis

Foto: ekrānšāviņš no edammajas/Instagram

Foto: ekrānšāviņš no edammajas/Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas