Sviesta pupiņas ar vistas fileju (Photo by Buenosia Carol from Pexels)
Izmantojot sezonas aktualitātes, šoreiz padalīšos ar kādu ļoti iecienītu ēdienu mūsmājās – sviesta pupiņām, kuras gatavoju gan ar vistas fileju, gan lasi. Gardi ir abi varianti, tāpēc atliek izvēlēties, kurš no tiem pašam vairāk iet pie sirds.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- Sviesta pupiņas ar pākstīm (parasti uz 4 ēdājiem izmantoju 1 kg sviesta pupiņu)
- 500 g vistas vai laša filejas
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 250 ml saldā krējuma
- Eļļa cepšanai
- Garšvielas
Recepte:
- Sagatavo vārīšanai sviesta pupiņas – kārtīgi noskalo zem tekoša ūdens, nogriez pākstīm abus galiņus;
- Liec kastrolī vārīties veselas vai uz pusēm pārgrieztas sviesta pupiņas, pievieno ūdeni, lai tas pārsedz visas pupas, un sāli;
- Vistas vai laša fileju sagriez gabaliņos un liec uz pannas eļļā lēnām cepties, pieber klāt garšvielas;
- Sasmalcini sīpolu un ķiploku, liec klāt filejai un apcep zeltaini brūnus;
- Kad sviesta pupiņas novārījušās, tās liec uz pannas klāt apceptajiem filejas gabaliņiem;
- Kārtīgi samaisi un lej klāt saldo krējumu;
- Atstāj uz mazas uguns, lai saldais krējums lēnām savelkas.
Pasniedzot, ēdienu vari pārkaisīt to ar svaigiem zaļumiem.
Labu apetīti!
Sviesta pupiņas ar vistas fileju (Photo by Buenosia Carol from Pexels)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas