Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Zemeņu ievārījums: 5 jaunas variācijas gardajam našķim

Zemeņu ievārījums (Image by Tesa Robbins from Pixabay)

Zemeņu ievārījums (Image by Tesa Robbins from Pixabay)

Vai ir kas gardāks par zemeņu ievārījumu? Īpaši ziemā, kad brokastu pankūkas papildina pašu gatavots zemeņu ievārījums, kas darināts no mūsu, Latvijas vietējām ogām. Šogad tradicionālo zemeņu ievārījuma recepti piedāvājam aizstāt ar ko interesantāku, tāpēc, lūdzu – 5 jaunas variācijas gardajam, saldajam našķim.

Visām šīm receptēm izvēlies nogatavojušās, vidēja izmēra ogas. Tās nomazgā un nosusini dvielī, lai ātrāk izžūst. Attīri zemenes no lapiņām. Tālāk izvēlies, kuru no receptēm vēlies īstenot, un gatavo pēc tās.

Zemeņu ievārījums ar piparmētrām

Uz 2 l ievārījuma būs nepieciešams:

  • zemenes - 1 kg;
  • cukurs - 1 kg;
  • piparmētra - 3 zari.

Pagatavošana:

  1. Sagatavotās ogas ber emaljas traukā vai pannā un novieto vēsā vietā uz 6-8 stundām, lai tās sāk sulot;
  2. Pievieno zemenēm piparmētras zariņus un cukuru, un liec ogas uz plīts vārīties 5 minūtes, ik pa laikam noņemot putas;
  3. Noņem ievārījumu no plīts, uzliec vākam virsū dvielīti un atstāj sīrupu, lai tas savelkas uz 4-6 stundām;
  4. Izņem piparmētras zariņus un atkal liec ievārījumu uz plīts, kur tas vēl 5 minūtes jāpakarsē;
  5. Pildi to sterilās burciņās.


Zemeņu ievārījums ar citronu

Receptes sastāvdaļas:

  • zemenes - 1 kg;
  • cukurs - 700 g;
  • citrons - 1 gab (liels).

Pagatavošana:

  1. Ogas pārklāj ar cukuru un atstāj uz 8 stundām, lai zemenes sāk atdot sulu;
  2. Liec tās uz nelielas uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai;
  3. Rūpīgi nomazgā citronu, noņem ar rīvi mizu un izspied no mīkstuma sulu;
  4. Tiklīdz zemenes ar cukuru vārās, pievieno citrona mizu un citrona sulu;
  5. Vāri ievārījumu uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes;
  6. Pildi to sterilās burciņās.


Zemeņu ievārījums ar banāniem un ingveru

Ievārījumam vajadzēs:

  • 500 g zemeņu;
  • 4 banānus;
  • 1 nelielu gabaliņu ingvera saknes;
  • 400 g cukura.

Pagatavošana:

  1. Sagriez banānus ripiņās, liec katlā klāt zemenēm, pielej pāris ēdamkarotes ūdens un vari, līdz zemenes un banāni nedaudz pašķīst;
  2. Pieber klāt cukuru, pievieno sarīvētu ingveru un turpini vārīt, līdz ievārījums nedaudz sabiezē (ik pa laikam noņem putas) ;
  3. Kad sabiezējis, ņem ievārījumu nost no uguns un pildi to sterilās burciņās.


Zemeņu ievārījums ar stēviju

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 8 l zemenes;
  • 2 ēdamkarotes stēvijas lapu pulvera.

Pagatavošana:

  1. Ogām pievieno lapu pulveri;
  2. Liec tās uz nelielas uguns un vāri ievārījumu apmēram 10 minūtes;
  3. Kad zemeņu ievārījums sabiezējis, pildi to sterilās burciņās.


Zemeņu ievārījums ar konjaku

Receptei būs nepieciešams:

  • 250 g zemeņu;
  • 200 g ievārījuma cukura;
  • 5 g vaniļas cukura;
  • 20 ml konjaka.

Pagatavošana:

  1. Ogas liec katlā, pieber ievārījuma cukuru un vāri 3–4 minūtes;
  2. Nosmel putas;
  3. Noņem to no uguns, pievieno vaniļas cukuru un konjaku;
  4. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

Kā pareizi sterilizēt burciņas, lasi šeit.

Zemeņu ievārījums (Image by Tesa Robbins from Pixabay)

Zemeņu ievārījums (Image by Tesa Robbins from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas