Foto: Pixabay
Rabarberi ir vērtīgs dārza augs, kas piedāvā skābu garšu, kas lieliski noder gan saldos, gan sāļos ēdienos. Lai gan rabarberu sezona ir samērā īsa, tos var saglabāt ziemai, izmantojot dažādas metodes. Šajā rakstā mēs apskatīsim divus populārākos rabarberu uzglabāšanas veidus: saldēšanu un ievārīšanu
Saldēšana:
Saldēšana ir vienkāršs un ērts veids, kā saglabāt rabarberus ziemai. Šim nolūkam vislabāk ir izmantot jaunus, sulīgus rabarberus bez lakstiem.
Sagatavošana:
- Nomazgājiet un nosusiniet rabarberus.
- Nogrieziet galus un sagrieziet rabarberus 1 – 2 cm gabaliņos.
- Izklājiet rabarberu gabaliņus vienā slānī un ievietojiet saldētavā.
- Kad rabarberi ir sasaluši, pārvietojiet tos saldēšanas maisiņos vai traukos.
Uzglabāšana:
Saldēti rabarberi var uzglabāties saldētavā līdz 12 mēnešiem.
Izmantošana:
Saldētus rabarberus var izmantot tieši no saldētavas bez atkausēšanas. Tie ir ideāli piemēroti smūtijiem, ēdieniem, kūkām un citiem desertiem.
Ievārīšana:
Rabarberu ievārījums ir garšīgs un daudzpusīgs produkts, ko var izmantot tostu maizītēm, pankūkām, jogurtam un citiem ēdieniem.
Sastāvdaļas:
- 1 kg rabarberu
- 500 g cukura
- 1 citrona sula
- Nomazgājiet un nosusiniet rabarberus.
- Nogrieziet galus un sagrieziet rabarberus gabaliņos.
- Ievietojiet rabarberus katlā un pievienojiet cukuru un citrona sulu.
- Uzkarsējiet līdz vārīšanās temperatūrai un vāriet uz lēnas uguns 15-20 minūtes, vai līdz rabarberi ir mīksti.
- Noņemiet no uguns un ļaujiet nedaudz atdzist.
- Ievietojiet ievārījumu sterilizētās burkās un cieši aizveriet vākus.
Rabarberu ievārījumu var uzglabāt vēsā, tumšā vietā līdz 1 gadam. Pēc atvēršanas glabājiet ledusskapī un izlietojiet 2 nedēļu laikā.
Papildus padomi:
- Saldēšanai var pievienot cukuru, lai iegūtu saldāku garšu.
- Ievārījumam var pievienot garšvielas, piemēram, vaniļu, kanēli vai ingveru.
- Rabarberus var kombinēt ar citiem augļiem, piemēram, zemenēm, avenēm vai plūmēm.
Foto: Pixabay
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas